Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: România reușește să mențină unul dintre cele mai accesibile prețuri la pompă din Europa

alfred laurentiu mihai

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai: România reușește să mențină unul dintre cele mai accesibile prețuri la pompă din Europa

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai spune, într-o postare, pe Facebook, că "în ciuda contextului dificil în care scumpirile succesive ale carburanților sunt dictate de factori externi precum creșterea prețului barilului de petrol, conflicte internaționale și nivelul cererii, România reușește să mențină unul dintre cele mai accesibile prețuri la pompă din Europa".

Este un fapt, nu o speculație, iar un exemplu semnificativ este dat de Grecia, unde benzina și motorina ajung să coste 2 euro pe litru, la o putere de cumpărare comparabilă cu cea din România.

Țin să subliniez că aceste creșteri de preț la carburanți nu sunt rezultatul unor măsuri fiscale sau guvernamentale locale, ci sunt doar consecința influențelor internaționale. România se află pe locul trei în rândul țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai mici prețuri la carburanți, cifrate la 1.4 euro pe litru.

Astfel, în ciuda provocărilor din mediul global, eforturile de gestionare a prețurilor în țară au contribuit la menținerea unui nivel acceptabil al costurilor pentru conducătorii auto, comparativ cu alte state europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.