Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Titus Corlăţean a anunţat, la Chişinău, acţiunile României de susţinere a proiectelor europene şi euroatlantice ale Moldovei, Georgiei şi Ucrainei

corlatean

Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei României la Consiliul UE din primul semestru al anului 2019, a prezentat, vineri, la Chişinău, acţiunile ţării noastre de susţinere a proiectelor europene şi euroatlantice ale Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei şi a subliniat caracterul legitim al aspiraţiilor europene ale celor trei state.

Potrivit unui comunicat de presă transmis Agerpres de Senat, Titus Corlăţean a participat la Conferinţa interparlamentară "Georgia, Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările actuale de securitate". El a susţinut două prezentări: una cu tema "Securitate energetică" în regiunea Mării Negre şi a doua în cadrul secţiunii "Provocări actuale comune de securitate" în regiune.

Corlăţean a prezentat viziunea şi acţiunea politică strategică consecventă a României de susţinere a proiectelor europene şi euroatlantice ale Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei şi a salutat abordarea politică a statelor europene membre UE/NATO prezente la conferinţă, precum şi dorinţa confirmată de cooperare regională pe aceste teme, precizează sursa citată.

Titus Corlăţean a subliniat caracterul legitim al aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei şi necesitatea unei acţiuni politice în cadrul familiei euroatlantice pentru recunoaşterea şi asumarea politică a perspectivelor de integrare pentru cele trei state, menţionează comunicatul.

Senatorul a oferit exemple de bune practici şi de susţinere concretă acordată de România celor trei state din regiunea Mării Negre, care trebuie să gestioneze în acelaşi timp o serie de provocări importante de securitate în regiune. El a subliniat, totodată, necesitatea unei abordări comune europene şi transatlantice în gestionarea acestor aspecte, menţionează comunicatul.

În marja conferinţei, senatorul Titus Corlăţean a avut o serie de întrevederi cu lideri de delegaţie şi alţi înalţi reprezentanţi politici, experţi europeni şi americani, participanţi la această conferinţă.

La conferinţă, care a fost organizată de Legislativele celor trei state, în parteneriat cu "Atlantic Council" din SUA, au mai participat la nivel de preşedinte sau înalţi reprezentanţi Parlamentele din Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Franţa, Polonia, Suedia, membri ai Parlamentului European, reprezentanţi ai mediului academic, de cercetare ştiinţifică.

La Chişinău a avut loc, cu acest prilej, o ceremonie de depunere de flori la Complexul memorial "Maica Îndurerată", în contextul comemorării a 26 de ani de la începutul conflictului transnistrean, la care au participat delegaţiile prezente la conferinţă, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.