Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, întâlnire cu Orban pe tema copiilor instituționalizați: Cine urmează să fie audiat

Facebook/ arhiva personală
Vlad Alexandrescu

Senatorul Vlad Alexandrescu a discutat, joi, cu premierul Ludovic Orban despre situația copiilor instituționalizați, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. El a anunțat că în perioada următoare va cere audierea în Senat a liderului Consiliului de Monitorizare a implementării Convenției ONU, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

„Am primit asigurarea că Guvernul a început să ia măsuri în această direcție. Că va investiga și va combate abuzurile din centre și fenomenul psihiatrizării. Și, cel mai important și concret, că va permite vizitele inopinate în centre ale organizațiilor non-guvernamentale active în protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități și copiilor din sistemul de protecție. Am speranța că aceste acțiuni se vor materializa în ameliorarea condițiilor în care trăiesc acești copii și că dorința de reformă va rezista presiunii politice și administrative exercitate de o parte din oamenii din sistem”, a afirmat Vlad Alexandrescu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Senatorul USR a anunțat, totodată, că în perioada următoare va cere audierea președintelui Consiliului de Monitorizare a implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, instituție ce se află în subordinea Senatului, pentru a da socoteală despre demersurile făcute în protejarea copiilor instituționalizați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.