DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Senatorul Vlad Alexandrescu, despre afirmaţiile lui Dorin Florea: 'Persoane lipsite atât de o înţelegere în profunzime a nevoilor societăţii, cât şi de empatie'

Facebook/ arhiva personală
Vlad Alexandrescu

Senatorul USR Vlad Alexandrescu afirmă că atitudinea primarului din Târgu Mureş este dovada unei lipse de viziune "asupra unei probleme pe cât de reale pe atât de dureroase". "Este de neconceput ca în anul 2020 să se afle în poziţii de autoritate persoane lipsite atât de o înţelegere în profunzime a nevoilor societăţii, cât şi de empatie şi de decenţă în exprimare", spune el, potrivit news.ro.

"Consider inadmisibilă atitudinea lui Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş, care, prin declaraţiile sale incalificabile, nu doar că face abstracţie de valori de bază pe care dorim să construim o societate democratică şi incluzivă, ci dă dovadă de o completă lipsă de viziune asupra unei probleme pe cât de reale pe atât de dureroase. Dincolo de limbajul licenţios folosit, aşa-zisa sa propunere referitoare la criteriile aleatorii potrivit cărora statul ar trebui să intervină în situaţiile de sărăcie nu este nici pe departe una menită să încurajeze un progres real al societăţii sau o creştere armonioasă a copiilor din familii defavorizate", afirmă senatorul Vlad Alexandrescu.

Citește și: Descoperire șocantă a medicilor! Ce au găsit în stomacul Cristinei Țopescu .

El adaugă că "faptul că discursul său este construit în chip explicit pe denigrarea unei etnii este cu atât mai grav cu cât Dorin Florea, devenit în ultima vreme membru ALDE, a fost sancţionat în 2013 de către CNCD pentru discriminarea romilor".

"Este de neconceput ca în anul 2020 să se afle în poziţii de autoritate persoane lipsite atât de o înţelegere în profunzime a nevoilor societăţii, cât şi de empatie şi de decenţă în exprimare", spune Alexandrescu.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă. "În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc.", afirmă el.

Citește și: Moise Guran, pe urmele lui Rareș Bogdan!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.