Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a adoptat OUG 87/2020 privind organizarea şi funcţionarea Corpului de control al prim-ministrului

senat plen

Senatul a adoptat, marţi, în plen, OUG 87/2020 privind organizarea şi funcţionarea Corpului de control al prim-ministrului, pentru instituirea unor măsuri de îmbunătăţire a activităţii acestuia.

În favoarea ordonanţei amendate de Senat s-au pronunţat, prin vot, 116 senatori şi 13 s-au abţinut, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un preot demască ‘o campanie mizerabilă, pe bani europeni’: ‘Pozele sunt furate’

Ordonanţa vizează organizarea şi funcţionarea Corpului de control al prim-ministrului, structură în cadrul aparatului de lucru al Guvernului fără personalitate juridică, aflată în subordinea premierului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Raportul de admitere cu amendamente al Comisiei de administraţie a fost însuşit marţi de plenul Senatului.

Unul dintre amendamente vizează abrogarea prevederii potrivit căreia Corpul de control al prim-ministrului verifică obiectivele şi proiectele de investiţii derulate de autorităţile administraţiei publice locale şi instituţiile publice subordonate acestora finanţate din sume alocate de la bugetul de stat, cu respectarea principiului autonomiei locale. Motivarea abrogării prezentată în raportul Comisiei este "formularea redundantă" a textului din ordonanţă şi existenţa unor instituţii de control ale statului care verifică şi astăzi acest domeniu.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

De asemenea, Comisia a abrogat, printr-un alt amendament, prevederea prin care Corpului de control al prim-ministrului îi este atribuită funcţia de coordonare metodologică a structurilor cu atribuţii de control din cadrul ministerelor şi autorităţilor din administraţia publică centrală, cu respectarea independenţei operaţionale a acestora.

Senatorul Florina Presadă a explicat votul de abţinere al USR prin faptul că amendamentul referitor la diminuarea puterii de control este făcut "în numele celor care se tem de aceste controale".

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, de aproximativ 25 de senatori, majoritatea lucrând de la distanţă.

Ordonanţa va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.