Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a aprobat iniţiativa legislativă de creştere a numărului de propuneri pentru membrii CA ale SRR şi SRTV

senat gol

Senatorii au adoptat în şedinţa de marţi iniţiativa legislativă pentru modificarea art. 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTV), proiect ce vizează creşterea numărului de propuneri de la opt la zece locuri pentru membrii celor două consilii de administraţie înaintate de către grupurile parlamentare, conform Agerpres.

Proiectul, iniţiat de deputatul PMP Eugen Tomac şi adoptat tacit de Camera Deputaţilor, a fost aprobat în Senat cu majoritate de voturi. Modificarea art. 19 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi a Societăţii Române de Televiziune (SRTV) este esenţială în vederea reprezentării corecte a gestionării eficiente a procesului de control parlamentar asupra activităţii celor două instituţii, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Creşterea numărului de propuneri de la opt la zece locuri pentru membrii CA al SRR şi, respectiv, al SRTV înaintate de către grupurile parlamentare are drept scop respectarea configuraţiei politice actuale a celor două Camere ale Parlamentului în vederea asigurării participării la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare, mai prevede textul legislativ adoptat. Senatul este Cameră decizională în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.