Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a aprobat ordonanţa „electoratei”

Senat

Citeşte şiGuvernul aproba aplicarea “Electoratei”

Potrivit expunerii de motive, se propune revizuirea sistemului de acordare a deducerilor pentru persoanele fizice care desfăşoară o activitate dependentă şi care realizează venituri din salarii, la funcţia de bază, în sensul acordării unei deduceri speciale lunare pentru credite restructurate ce va fi luată în calcul la stabilirea bazei impozabile.

"Obiectul de reglementare îl reprezintă implementarea mecanismului de restructurare a creditelor, ca o facilitate acordată sub forma deducerii speciale pentru credite restructurate, în perioada 2016 - 2017. De asemenea, se stabilesc şi condiţiile pe care contribuabilii trebuie să le îndeplinească în cazul restructurării creditelor, în vederea acordării deducerii speciale. Astfel, contribuabilii care beneficiază de deducerea specială lunară pentru creditele restructurare trebuie să realizeze venituri la funcţia de bază sau venituri din pensii de până la 2.200 lei, inclusiv, în fiecare lună a perioadei impozabile în care se acordă deducerea", se arată în raportul Comisiei pentru buget-finanţe.

Potrivit acestuia, deducerea se acordă pentru o singură sursă de venit şi reprezintă rata creditului de după încheierea perioadei de diminuare a ratei, dar nu mai mult de 900 lei.

Facilitatea fiscală propusă are ca scopuri, printre altele, stimularea creşterii economice, prin majorarea consumului populaţiei în cadrul formării PIB şi majorarea venitului disponibil pe o perioadă limitată pentru populaţia cu venituri aflate sub nivelul salariului mediu pe economie, precum şi diminuarea pentru această categorie a efortului cu plata serviciului datoriei la instituţii bancare.

"Contribuabilul va primi o facilitate fiscală din partea statului român, astfel încât efortul de plată a datoriilor către instituţii bancare şi nebancare, în creştere ca urmare a necesităţii restituirii sumelor amânate la plată, să se diminueze. Facilitatea fiscală se va acorda pe cel mult doi ani, atâta timp cât debitorul îşi onorează corespunzător serviciul datoriei", se mai precizează în expunerea de motive.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.46/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal a avut 52 voturi pentru şi două împotrivă, Guvernul este iniţiator iar Senatul este prima Cameră sesizată.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.