Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a decis: Control total pe proprietatea intelectuală - Titularii vor opera cu drepturile de autor 'la vedere'

drepturi de autor copiright

Plenul Senatului a adoptat luni o propunere legislativă care vizează creşterea gradului de transparentizare a colectării, dar mai ales a repartizării către titularii de drepturi de autor a sumelor colectate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe a trecut cu 78 de voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi o abţinere.

Proiectul, iniţiat de parlamentari PSD, PNL, USR, UDMR şi minorităţi, are ca obiect de reglementare instituirea, sub sancţiune contravenţională, a obligaţiei organismelor de gestiune colectivă de a publica trimestrial, prin afişare la sediul acestora, precum şi în format electronic, pe pagina proprie de internet, informaţii privind sumele colectate pe categorii de utilizatori, sumele reţinute, costul gestiunii şi sumele repartizate pe categorii de titulari, provenienţa acestora, modul de calcul al drepturilor, precum şi reţinerile aplicate.

Potrivit expunerii de motive, soluţiile propuse "sunt absolut necesare în vederea creşterii gradului de transparentizare a activităţii acestor entităţi în ceea ce priveşte colectarea, dar, mai ales, repartizarea către titularii de drepturi a sumelor colectate, având în vedere numeroasele memorii şi petiţii adresate Comisiei pentru cultură cu privire la acest subiect".

Senatul este prima Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.