Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului cu 88 de voturi 'pentru' / Anca Dragu a obținut doar 16 voturi 'pentru'

Radu Pop
Facebook
Nicolae Ciuca

Senatul a decis: Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului.

Nicolae Ciucă a obținut 88 voturi `pentru`, 16 `contra`.

Anca Dragu a obținut 16 voturi `pentru`, 88` împotrivă`.

Au votat 114 de senatori, voturi nule - 10.

„Doresc să vă mulţumesc în primul rând pentru modul în care aţi sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care senatului şi-a intrat în mandat”, a spus Nicolae Ciucă după vot, el apreciind sprijinul Parlamentului pentru tot ceea ce Guvernul României a avut nevoie astfel încât să ducă mai departe şi să îşi îndeplinească obiectivele din programul de guvernare.

Ciucă a arătat că programul de guvernare a vizat nu doar partea de administrare, de gestionare de zi cu zi a ţării ci şi obiectivele asumate atât prin finanţare de la bugetul de stat cât şi prin fondurile europene, iar aici a fost nevoie de o activitate parlamentară pentru adaptarea cadrului legislativ la programul de reforme al României.

„Doresc să vă mulţumesc pentru votul dvs de încredere şi să vă asigur că din această poziţie, împreună cu dvs vom continua să desfăşurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliţiei şi la sprijinirea întregii activităţi guvernamentale. Avem proiecte care nu face altceva decât să continue să modernizeze şi să dezvolte România, pentru asta trebuie să ne desfăşurăm activitatea şi să găsim soluţiile, pentru a falicita din punct de vedere legislativ, tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de ţară”, a mai arătat el.

USR a propus în plenul Senatului pe Anca Dragu candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. USR a solicitat şi mai multe minute pentru grupurile parlamentare să îşi exprime poziţia de la tribuna Senatului, solicitare care nu a fost supusă la vot.

Celelalte grupuri parlamentare nu au propus candidați.

Nicolae Ciucă şi-a depus luni mandatul de prim-ministru pentru a putea fi demarate procedurile privind rotativa guvernamentală.

Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul a fost asigurat de Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.