Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a declanşat procedura de numire a preşedintelui Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

Inquam Photos / George Calin
Senat plen

Senatul a declanşat procedura de numire a preşedintelui Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, după revocarea din funcţie a lui Florine Butnaru. Confomr legii, în termen de 45 de zile, organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară programe de apărare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi organizaţiile neguvernamentale care reprezintă persoanele cu dizabilităţi pot transmite propuneri de candidaturi Biroului permanent al forului legislativ, anunță news.ro.

„La data de 22 februarie 2021, Biroul permanent al Senatului a declanşat procedura de numire a preşedintelui Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, ca urmare a revocării domnului Florinel Butnaru din această funcţie, prin Hotărârea Senatului nr. 8/2021.

În temeiul dispoziţiilor art. 5 din Legea nr. 8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, în termen de 45 de zile, organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară programe de apărare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi organizaţiile neguvernamentale care reprezintă persoanele cu dizabilităţi pot transmite Biroului permanent al Senatului propuneri de candidaturi, însoţite de documentele prevăzute la art. 5 alin. (4) din lege”, arată un comunicat de presă publicat miercuri pe site-ul Senatului României.

Citește și: Proiect BOMBĂ la Senat: Florin Roman vrea să acorde IMUNITATE penală și civilă conducerii ASF

Organizaţiile non-guvernamentale au transmis joia trecută o scrisoare deschisă preşedintei Senatului Anca Dragu cu privire la revocarea de către forul legislativ a lui Florinel Butnaru din funcţia de preşedinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Reprezentanţii ONG spun că votul acesta al Senatului este aşteptat de trei ani de zile, în contextul în care activitatea Consiliului nu doar că nu a protejat drepturile acestor persoane, dar a şi contribuit la perpetuarea abuzurilor. Aceştia solicită o conducere neinfluenţată politic la Consiliul de monitorizare privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Senatorii au votat săptămâna trecută pentru revocarea lui Florinel Butnaru din funcţia de preşedinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Florinel Butnaru era preşedinte al Consiliului din 7 decembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.