Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului senator şi revoluţionar Ion Marcu

basilica.ro
plen senat

Senatul a ţinut, luni, un moment de reculegere, la propunerea senatorului neafiliat Diana Şoşoacă, în memoria fostului senator şi revoluţionar Ion Marcu, decedat pe 19 noiembrie, la vârsta de 72 de ani.

"Astăzi a fost condus pe ultimul drum, la ora 14,00, unul dintre cei mai importanţi revoluţionari de la Timişoara din 1989, Ion Marcu. El a scos oamenii pentru prima dată în stradă, în Piaţa Operei, la Timişoara, în decembrie 1989 şi a avut curajul să-i spună lui Dăscălescu că nu mai sunt reprezentaţi de mult de puterea comunistă. Timişorenii au adus, luni, un ultim omagiu acestui revoluţionar. A fost un simbol al Revoluţiei din decembrie 1989 de la Timişoara. Atunci când era muncitor la Uzinele Mecanice Timişoara (...) s-a învelit într-un cearşaf alb şi a adunat în jurul său peste 4.000 de muncitori din fabrică, în fruntea cărora a venit în Piaţa Operei, demonstrând împotriva regimului Ceauşescu", a spus Şoşoacă în plenul Senatului.

Ea a amintit că Ion Marcu a fost senator de Timiş în legislaturile 1992-1996 din partea PDSR, 1996-2000 din partea PDSR şi 2000-2004 din partea PRM, potrivit Agerpres.

"Revoluţionarii din Timişoara m-au rugat ca astăzi, la ora 14,00, Mănăstirea Antim să bată clopotele în memoria lui Ion Marcu. Mulţumesc părintelui stareţ că au bătut clopotele şi că a ţinut o slujbă de pomenire. Având în vedere că acest om minunat a plecat dintre noi şi pentru faptul că a fost senator, am să vă rog să păstrăm un minut de reculegere în memoria celui care a fost marele revoluţionar şi senator Ion Marcu din Timişoara", a adăugat Şoşoacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.