Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul dă unde verde pentru inființarea unei noi comisii - Cea pentru ştiinţă, inovaţie şi tehnologie

Inquam Photos / George Calin
Senat plen

Senatul a aprobat, în plenul de marţi, suplimentarea ordinii de zi şi schimbarea Regulamentului forului legislativ pentru a putea fi înfiinţată o nouă comisie permanentă parlamentară pentru ştiinţă, inovaţie şi tehnologie. De asemenea, a fost scos cuvântul „ştiinţă” din denumirea comisiei pentru învăţământ pentru nu fi confundate cele două comisii, potrivit news.ro.

„Solicităm introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului modificarea regulamentului Senatului pentru a putea permite înfiinţarea unei noi comisii”, a afirmat în plen liderul senatorilor USR-PLUS Radu Mihail.

Preşedintele Senatului Anca Dragu a supus votului cererea şi cu majoritatea, două voturi „împotrivă” şi două abţineri a fost aprobată suplimentarea ordinii de zi a şedinţei forului legislativ.

Citește și: Lumea executorilor abuzivi ZGUDUITĂ de DNA - Doi executori vor răspunde în fața judecătorilor pentru propriri ABUZIVE și spălare de bani

Ulterior, Radu Mihail a anunţat în plen că propunerea este „de modificare este înfiinţarea unei noi comisii permanente pentru ştiinţă, inovaţie şi tehnologie şi modificara Comisie de învăţământ prin eliminarea cuvântului ştiinţă pentru a nu exista confuzii între cele două comisii”.

Proiectul de hotărâre privind completarea Regulamentului Senatului a fost aprobat.

Senatul votează şi aprobă marţi componenţa comisiilor permanente ale Senatului şi componenţa nominală a birourilor de conducere a comisiilor permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.