Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul instituie Ziua Unității Civice

senat plen

Senatul a adoptat, luni, ca primă Cameră parlamentară sesizată, propunerea legislativă iniţiată de social-democratul Liviu Pop prin care se instituie ziua de 10 august ca Zi a Unităţii Civice potrivit Agerpres.

"Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile", stipulează actul normativ.

Iniţiatorul a explicat în expunerea de motive că actul normativ are "ca obiectiv conştientizarea problemelor comunităţii şi evidenţierea importanţei dialogului şi înţelegerii între membrii societăţii româneşti din ţară şi diaspora".

"Acest demers apare ca urmare a evenimentelor/protestelor din 10 august 2018 care s-au soldat cu acte de violenţă ce au dus la divizarea cetăţenilor şi degradarea unităţii civice, decăderea integrităţii umane şi promovarea intoleranţei şi dezbinării. Utilitatea acestei iniţiative de a sărbători 10 august ca Zi a Unităţii Civice rezidă în evitarea situaţiilor conflictuale în sânul comunităţii naţionale, promovarea bunei înţelegeri, cooperarea şi dialogul, respectarea principiilor democratice, a integrităţii umane şi a dreptului la liberă exprimare, unitatea între membrii cetăţii", se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă care a fost adoptată de Senat cu 49 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi opt abţineri va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.