Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seniorul Mircea Ionescu Quintus, declaraţii de senzaţie la 99 de ani

alina gorghiu mircea ionescu quintus

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a fost sărbătorit vineri, la Ploieşti, în prezenţa a peste 2.000 de liberali şi a conducerii centrale a partidului reprezentată de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Quintus, care a fost primit în sală cu aplauze, a susţinut un discurs în cadrul căruia le-a mulţumit, printre alţii, celor doi medici care i-au salvat viaţa cu mai mulţi ani în urmă,şi a punctat că va "sfârşi" în PNL. "O viaţă întreagă am stat în acest partid şi aici (în PNL- n.r.) am să sfârşesc când Dumnezeu şi când medicii m-or abandona", a declarat preşedintele de onoare al partidului.

De altfel, acesta a spus că şi-a făcut şi o autoepigramă: "Spre o sută anii mi se adună/Ca prin păduri semeţii brazi/Şi s-or găsi destui să spună/Ce mai înseamnă suta azi", explicând că suta de ani poate să însemne mult. "Suta de ani înseamnă ceva atunci când eşti hotărât de la primii paşi importanţi pe care îi faci în viaţă să slujeşti apropiaţii, să îţi slujeşti profesia, să îţi slujeşti poporul din care te tragi". În context, acesta a arătat că, din punctul de vedere al banilor, suta înseamnă foarte mult pentru că are pe bancnotă chipul lui Ion Luca Caragiale, care "nu are inflaţie nici după 140 de ani". "Niciodată nu mi-am închipuit că pot să îmi slujesc partidul şi ţara atâta vreme şi să fiu încă în stare să primesc mulţumirile dvs. Dumnezeu să ne ajute!", a spus Quintus în încheierea discursului său.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus în discursul său că preşedintele de onoare al partidului reprezintă o legătură cu "perioada interbelică, (...) cu suferinţele comunismului, cu renaşterea PNL, cu tranziţia noastră atât de îndelungată, cu bătălia pentru democraţie, cu revenirea în familia europeană". "Daţi-mi voie să vă mărturisesc un lucru: nu îmi doresc alt părinte spiritual pentru copilul meu decât Mircea Ionescu Quintus!", a mai spus aceasta. Pe de altă parte, copreşedintele Vasile Blaga consideră că seniorul PNL este un exemplu demn de urmat pentru fiecare liberal. "Domnul preşedinte Quintus a condus PNL cu înţelepciune şi cumpătare, iar astăzi, ca preşedinte de onoare al nostru, este un model pentru fiecare liberal", a afirmat Blaga. La finalul discursurilor, Nicolae Furdui Iancu i-a cântat "La mulţi ani" lui Mircea Ionescu Quintus, dar şi "Noi suntem români". Evenimentul aniversar dedicat preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, cu prilejul împlinirii vârstei de 99 de ani, a avut loc la Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploieşti şi a fost urmat de lansarea candidaţilor PNL Prahova la alegerile locale, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.