Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentință INCREDIBILĂ dată de judecători: Un hoț a fost condamnat să muncească în Primăria de unde a furat un seif

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un bărbat din Iași, care a intrat, împreună cu alți doi complici, cu cagule pe față, să fure seiful cu bani din Primăria Țibana, a fost condamnat de instanță să lucreze în folosul comunității într-o instituție a autorității locale jefuite.

Bărbatul a fost condamnat de instană la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare, după ce a furat din sediul primăriei din Țibana, împreună cu alte două persoane, un seif în care se aflau 160.000 de lei. Magistrații i-au suspendat pedeapsa și l-au obligat la 60 de zile de muncă în folosul comunității chiar la primăria din care a furat seiful, informează mediafax.ro.

Citește și: Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat! Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă

Jaful a avut loc în luna ianuarie a anului trecut. Trei persoane cu măști pe față au intrat în sediul primăriei din Țibana și au furat aproximativ 10.000 de lei dintr-o casă de bani, iar apoi au furat și seiful metalic ce conținea suma de aproximativ 160.000 lei, pe care l-au legat cu o sârmă și l-au cărat în exteriorul curții Primăriei.

Magistrații spun în motivare, că cei trei au fost luați, mai apoi, cu mașina, de o a patra persoană.

Citește și: USR face o ofertă Guvernului! Cum ar putea fi finanțat Pilonul I de pensii

În luna iulie polițiștii au descins la mai multe adrese, dintre care una din satul Runca, comuna Țibana, unde locuia unul dintre cei bănuiți că ar fi comis jaful, acesta fiind dus la audieri.

Toate cele trei persoane care au furat seiful au fost identificate și trimise în judecată, iar în fața magistraților și-au recunoscut faptele.

Citește și: Gabriela Firea îl atacă pe Florin Cîțu: Un Ministru-Pinocchio

Unul dintre ei, cel care a plănuit întreaga operațiune, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Iași, în baza acordului de recunoaștere, la trei ani de închisoare pentru furt calificat.

Cel de-al doilea bărbat implicat în furt a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare, tot pentru furt calificat, însă magistrații au decis și suspendarea pedepsei, iar printre obligațiile ce i-au fost impuse se numără frecventarea unui program de reintegrare socială, derulat de către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi, dar și prestarea de muncă în folosul comunității într-una din instituţiile din cadrul Primăriei comunei Ţibana sau a Consiliului Local Ţibana, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Citește și: Ludovic Orban aruncă bomba! Decizia luată împreună cu Klaus Iohannis

Instituția va fi stabilită de consilierul de probaţiune după ce bărbatului se va face o o evaluare.

În același dosar a mai fost condamnată la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la furt calificat, și o femeie, care va trebui și ea să presteze 60 de zile lucrătoare de muncă în folosul comunității într-una din instituţiile din cadrul Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin sau a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin.

Citește și: Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat! Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă

Prejudiciul total în urma jafului a fost stabilit la suma de 172.758,43 lei și au fost predați Primăriei Țibana doar 55.000 de lei, se arată în motivarea instanței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.