Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SENZAȚIE Ce au în comun Dan Barna și fostul șef SIE, Mihai Răzvan Ungureanu?

Facebook
Dan barna Olguta Totolici

Sunt bune campaniile electorale. Sunt bune pentru că este momentul în care în spațiul public apar informații fie ținute la sertar, fie bine pitite să nu transpară prin CV-uri despre cei care vor să ne conducă destinele în următorii ani.

Oricât ar încerca să stea departe de scandaluri și să dea vina că procurorii DNA ar avea ceva cu el când intră în campanii electorale, Dan Barna, liderul USR-PLUS face astăzi știri după o nouă dezvăluire. Soția lui Dan Barna, Olguța Totolici este angajata companiei OMV Petrom, fiind chiar “șefa departamentului Reward & Respect Labour Litigation, de unde încasează vreo 9000 Euro lunar.”, scrie pe contul de Facebook jurnalistul Stelian Negrea. Informația nu e chiar nouă, a mai apărut neutru în presa de business în aprilie anul trecut, dar a fost trecută rapid cu vederea.

“Bună afacere face OMV Petrom cumpărând la bucată politicieni români și în special prim miniștri. O are pe ștatul de plată pe soția șefului USR, Dan Barna, care este șefa departamentului Reward & Respect Labour Litigation din OMV Petrom unde încasează vreo 9000 Euro lunar. A avut-o vreo 21 de ani angajată pe Viorica Dăncilă de la PSD și l-a păstrat și pe soțul acesteia angajat la o filială prin Teleorman. Și soția fostului premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, presta servicii medicale tot pentru OMV Petrom. Ba OMV Petrom a sponsorizat clubul de karting unde activau fii a doi foști premieri: Victor Viorel Ponta și Călin Popescu Tăriceanu ajunși, în cele din urmă, colegi de partid. Și avem aici doar ce a apărut public la suprafață de-a lungul anilor. Nu cred că OMV Petrom poate susține că nu se implică în jocurile politice din România prin capacitarea unor politicieni de rang înalt”, detaliază Negrea.

Soția lui Dan Barna a mai ținut prima pagina a presei, după ce anul trecut, la o zi după alegerile prezidențiale în care Barna s-a situat pe locul trei, după Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, Mediafax a obținut o înregistrare de la o videoconferință în care Olguța Totolici a folosit un limbaj vulgar la adresa unor membri USR. „Doamna Olguţa, soţia preşedintelui USR Dan Barna, (membră sau nu a USR) s-a referit aseară, pe live-ul CP (Comitetul Politic – n.r.) informal la membrii USR: căcaţii ăştia care nu au făcut nimic în campanie”, scria pe grupul intern al USR un membru al formațiunii. De alfel, în respectiva videoconferinţă, au curs reproşurile la adresa vicepreşedintelui USR de atunci, Ionuţ Moşteanu şi a şefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidenţiale şi a felului în care a fost făcută comunicarea, detaliau la acel moment surse din partid pentru MEDIAFAX.

De data ceva mai recentă, Dan Barna ataca DNA pentru că îndrăznește să continue investigația antifraudă la adresa firmei sale. Într-un interviu la Radio Europa Liberă nu și-a ascuns indignarea că mai mulți furnizori au primit întrebări din partea Departamentului de Luptă Antifraudă. “Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aș fi surprins să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar pentru a fi folosit doar în comunicare. Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare”.

DLAF a pornit o investigație anul trecut în trei proiecte finanțate din fonduri europene realizate de fosta firmă de consultanță a președintelui URS-PLUS, după publicarea unei anchete de către RISE Project.

Acum, opinia publică speră ca măcar această campanie electorală să ne livreze adevărul despre cele 2 milioane € care au trecut prin firmele controlate de Dan Barna și familia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.