Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatistii din Estul Ucrainei au sfidat Kievul si au organizat prezidentiale validate de Rusia

'Premierul' autoproclamatei republici populare Doneţk (DNR), Aleksandr Zaharcenko, a fost ales duminică 'preşedinte' cu 81,37% din voturi, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, prezentat de Roman Liaghin, şeful comisiei electorale create în DNR pentru acest vot, transmite AFP.

Partidul său, 'Republica Doneţk', a obţinut 65,11% din voturi la alegerile legislative, conform sursei amintite. 

Un observator francez apropiat de partidul de extremă-dreapta Frontul Naţional, deputatul european Jean-Luc Schaffhauser - venit în nume propriu -, a salutat aceste alegeri în cursul aceleiaşi conferinţe de presă. 'În condiţiile actuale dificile, alegerile s-au desfăşurat în mod transparent şi democratic şi reflectă voinţa poporului', a declarat el. 

Nicio organizaţie internaţională nu a trimis observatori, însă mai mulţi deputaţi europeni de extremă-dreapta sau de extremă-stânga s-au deplasat în regiune cu acest prilej. 

În timp ce mass-media din Rusia au publicat comentarii ale 'observatorilor internaţionali' prezenţi la acest scrutin, Kievul a acuzat Moscova de 'manipulare' cu înfiinţarea unei false OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), 'ASCE' (Asociaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), ce reuneşte 'oameni politici de dreapta'. 

La Lugansk, alt bastion al separatiştilor, fostul militar Igor Plotniţki, în vârstă de 50 de ani, foarte ataşat de trecutul sovietic, urma să fie de asemenea confirmat în funcţie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.