Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatiștii pro-ruși vor preda un grup de prizonieri din care fac parte femei și persoane în vârstă bolnave

twitter.com
ucraina armata

Regiunile Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, aflate sub controlul grupărilor rebele, vor preda autorităţilor de la Kiev un grup de prizonieri, relatează sâmbătă Reuters, citând un comunicat regional comun, informează Agerpres.

Comunicatul, preluat de agenţia rusă TASS, nu precizează câte persoane urmează a fi transferate Kievului, ci doar că din grup vor face parte femei, persoane în vârstă şi persoane cu probleme medicale grave.

Comunicatul mai menţionează că este vorba de un gest unilateral, mediat de politicianul ucrainean din opoziţie Viktor Medvedciuk, aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Războiul cu separatiştii pro-ruşi din Ucraina s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de strămutaţi de la declanşarea sa, în 2014. Acordurile de pace semnate la Minsk în 2015 au permis o reducere considerabilă a violenţelor, dar soluţionarea politică a conflictului nu a avansat între timp. În decembrie, Ucraina a indicat că discută despre un nou schimb de prizonieri şi despre noi retrageri de trupe cu Kremlinul şi separatiştii pro-ruşi din estul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.