Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şerban Nicolae: Nu sunt mulţumit de ceea ce se face în privinţa celebrării Centenarului

serban nicolae

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a declarat, joi, la Peştera, în judeţul Dâmboviţa, că nu este mulţumit de ceea ce se face în privinţa celebrării Centenarului Marii Uniri.

''Nu sunt mulţumit, pe scurt, de ceea ce se face în privinţa celebrării Centenarului, dar eu cred că societatea, ca atare, nu este pregătită de un asemenea act de solidaritate aşa cum a fost acum 100 de ani (...). Ce face administraţia statului pentru marcarea Centenarului Marii Uniri poate fi criticat din multe puncte de vedere. În primul rând, ar fi trebuit începute de mai mult timp o serie întreagă de strategii, în aşa fel încât să marcăm aşa cum se cuvinte un asemenea eveniment'', a spus Şerban Nicolae.

Parlamentarul social-democrat a adăugat că, din punctul lui de vedere, Centenarul n-ar fi trebuit marcat doar în 2018 şi a explicat şi de ce.

''Eu am încercat să transmit un semnal, n-am fost foarte convingător şi îmi pare rău de asta, am încercat să spun că Centenarul n-ar trebui marcat doar în 2018 ci că, din punctul meu de vedere, Centenarul ar fi trebui marcat pe parcursul perioadei 2016 - 2020, adică de la intrarea României în Primul Război Mondial şi până la Tratatul de la Trianon'', a precizat Şerban Nicolae.

Acesta a adăugat că şi cei care critică ar trebui să vină cu idei despre ce fel de manifestări ar trebui organizate pentru marcarea Centenarului Marii Uniri.

''E adevărat că nu există solidaritate la nivelul întregii societăţii. Preferăm să ne criticăm reciproc şi, atunci, chiar cei care critică administraţia ar fi putut să vină cu idei proprii. Citez din Alecsandri: 'E unul care cântă mai bine decât mine? Cu-atât mai bine ţării şi lui cu-atât mai bine'. Dacă avea cineva alte idei, mai bune decât ale actualei administraţii, care să aducă ceva mai multă coeziune, ceva mai multă solidaritate, ceva mai multă emoţie în ceea ce priveşte celebrarea celor 100 de ani de la actele Marii Uniri, poate că ar fi fost mai bine'', a afirmat Şerban Nicolae, conform Agerpres.

Declaraţiile senatorului social-democrat au fost făcute în cadrul reuniunii grupului senatorial PSD care are loc în aceste zile la Peştera, în judeţul Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.