Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia a fost exclusă de la CM U20 de handbal feminin, pentru că autorităţile de la Belgrad au anulat meciul cu Kosovo

minge handbal

Autorităţile de la Belgrad au anulat meciul Serbia - Kosovo din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de handbal feminin "under 20", din motive de securitate, iar Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a decis să excludă naţionala sârbă din competiţie.

Meciul, considerat a fi unul istoric, primul între o echipă sârbă şi una din provincia Kosovo, care şi-a proclamat independenţa în 2008, nerecunoscută de Belgrad, a fost programat după ce EHF s-a consultat cu autorităţile sârbe. Serbia găzduieşte grupa a cincea a preliminariilor europene ale Campionatului Mondial din acest an, din care mai fac parte Norvegia şi Slovacia, scrie news.ro.

Partida Serbia - Kosovo era programată iniţial la Kragujevac, dar la sugestia poliţiei a fost mutată la Kovilovo Sport Center din apropiere de Belgrad. Tot din motive de securitate, sârbii au decis ca meciul să se joace fără spectatori şi fără presă.

Însă ministrul sârb de Interne, Nebojsa Stefanovici, a ordonat anularea meciului, după ce câteva zeci de tineri cu steaguri şi fumigene s-au strâns în apropierea sălii.

"Am fi putut fi organzaţi pentru ca acest meci să se dispute? Sigur. Dar cu ce preţ? Nu suntem pregătiţi ca poliţia să bată pe oameni de dragul unui meci care contravine poziţiei noastre", a declarat Stefanovici, potrivit Reuters.

"Kosovo este o parte integrantă a ţării noastre. Ar fi fost imposibil ca această partidă să se dispute fără ciocniri şi fără haos", a spus oficialul, într-o intervenţie la postul Pink TV.

Pentru că meciul cu Kosovo nu s-a mai disputat, EHF a exclus Serbia din competiţie şi a anunţat că partidele din grupă vor continua cu trei echipe. Însă sârbii au anulat toate meciurile jucătoarelor din Kosovo, cu Norvegia şi Slovacia.

Ultimele informaţii furnizate de EHP arată că turneul de calificare va continua, cu trei echipe, în timp ce Reuters scrie că partidele se vor disputa cu porţiele închise, fără presă şi fără spectatori.

Câştigătoarea acestui turneu, dacă se va disputa, va evolua la turneul final al Campionatului Modnial, găzduit de Ungaria, între 1 şi 15 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.