Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia oferă ajutor companiilor chineze pentru a evita întârzieri în proiectele de infrastructură

Operation World
Serbia Kosovo

Autorităţile de la Belgrad s-au oferit să ajute companiile chineze care lucrează la proiecte de infrastructură în Serbia, după ce epidemia de coronavirus din China a provocat probleme cu mâna de lucru şi aprovizionarea, a declarat joi ministrul Infrastructurii din Serbia, Zorana Mihajlovic, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În ultimele decenii, companiile chineze au cumpărat singura mină de cupru precum şi un combinat siderurgic din Serbia şi de asemenea au făcut investiţii semnificative în infrastructură. Cu toate acestea, mai multe proiecte susţinute de China în Serbia întâmpină în prezent dificultăţi şi întârzieri din cauza epidemiei de coronavirus şi a restricţiilor de călătorie introduse între timp.

"Ne confruntăm cu un deficit de muncitori şi ingineri din China, precum şi de echipamente", informează Ministerul Infrastructurii din Serbia citând o declaraţie a ambasadorului chinez la Belgrad, Chen Bo, făcută la finalul unei întâlniri cu Zorana Mihajlovic.

Citește și: Andrei Caramitru profețește un dezastru pentru PNL: E doar o problemă de timp

De exemplu, săptămâna trecută compania minieră Bor, controlată de o firmă din China, a anunţat că a interzis angajaţilor săi care provin din provincia chineză Hubei să revină la mine şi la topitoria de cupru din estul Serbiei şi de asemenea a introdus în carantină muncitorii din alte regiuni ale Chinei aflaţi în Serbia.

Zorana Mihajlovic a spus că autorităţile de la Belgrad sunt dispuse să intervină pentru a ajuta companiile chineze şi a evita apariţia unor întârzieri. "Am discutat despre modul în care putem rezolva problemele provocate de epidemia de coronavirus din China, pentru a-i ajuta cum putem, atât prin intermediul companiilor din Serbia cât şi la nivel de guvern", a declarat ministrul Infrastructurii din Serbia.

Epidemia de coronavirus a forţat de asemenea grupul auto Fiat Chrysler să oprească producţia la uzina sa din Serbia din cauza lipsei de componente fabricate în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.