Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia va ridica starea de urgenţă şi va relaxa restricţiile de circulaţie

Operation World
Serbia Kosovo

Parlamentul de la Belgrad urmează să se reunească miercuri pentru a ridica starea de urgenţă impusă în urmă cu 52 de zile în Serbia din cauza pandemiei de COVID-19, transmite dpa.

Decizia privind încetarea acestei măsuri intervine ca urmare a diminuării constante a numărului de contaminări cu noul coronavirus şi a presiunilor în creştere asupra autorităţilor pentru a relaxa regimul de izolare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: UE pune STOP HAOSULUI și anunță că pregătește reglementări comune și ALOCĂRI COLOSALE pentru turismul de după pandemie

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a decretat la 15 martie starea de urgenţă în ţară şi a ordonat restricţii de circulaţie pe timp de noapte trei zile mai târziu.

Restricţiile de circulaţie au fost extinse rapid în weekenduri şi de Paştele ortodox la 19 aprilie, când sârbii nu au avut voie să iasă din casă în decurs de peste 84 de ore.

Aceste măsuri au declanşat într-un final proteste la sfârşitul lunii aprilie când zeci de mii de sârbi în toată ţara au început să-şi manifeste zgomotos nemulţumirea, lovind în cratiţe şi tigăi zilnic la ora 20:05.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

Săptămâna trecută, preşedintele Vucic a declarat că restricţiile de circulaţie între orele 18:00 şi 05:00 dimineaţa de miercuri vor fi ultimele.

Desfăşurarea armatei la frontieră, în spitale şi centre de primire a migranţilor, precum şi în spitalele amenajate pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus fără simptome grave va lua sfârşit odată cu starea de urgenţă.

Epidemia a dus la amânarea alegerilor legislative din 26 aprilie. Vucic a declarat că alegerile au fost stabilite pentru 21 iunie, deşi programarea lor ar fi trebuit să aibă loc după încheierea stării de urgenţă, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.