Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serena Williams, pusă LA ZID, după ce a 'SCHIMBAT' regulamentul WTA: 'Nu e drept să-i ia locul unei fete care a muncit...'

www.prosport.ro
Serena Williams

După ce a fost favorizată şi  va profita de ”clasamentul special", devenind  astfel favorita 2 la turneul de la Madrid, Serena Williams se confruntă cu critici dure chiar din partea colegelor din circuit.

Citeşte şi: Daniel Morar aruncă BOMBA, în SCANDALUL protocoalelor: 'Cât am fost la DNA nu am respectat şi nu am aplicat Protocolul semnat în 2009'

Dacă jucătoare precum Simona Halep au salutat inițiativa WTA, americanca a fost criticată de o altă sportivă din circuit. Tenismena Mandy Minella susține că aceste lucruri se întâmplă doar pentru că la mijloc e prezența Serenei.

"Regula clasamentului protejat nu ar trebui modificată. Nimeni nu ar fi vorbit despre asta dacă nu ar fi fost implicată Serena. Sunt foarte multe jucătoare care au luat pauză pentru că au născut. Și vor mai fi! Nu e ca și cum am fi pedepsite. Pentru promovarea turneului, pentru fani și pentru marketing este esențial ca Serena să fie pe tabloul principal. Înțeleg acest lucru, dar nu cred că ar trebui să aibă statut de cap de serie. E suficient de bună ca să revină în top prin propriile puteri. Nu e drept să ia locul unei fete care a muncit pentru a ajunge în această postură. E o situație complicată", a spus fosta ocupantă a locului 66 WTA, scrie DigiSport, citând BBC.

"Clasamentul special" le permite jucătoarelor care au lipsit o perioadă îndelungată din circuit, din cauza accidentărilor sau a altor motive, să se folosească de poziţia ocupată înaintea pauzei forţate, la revenirea în circuit. Clasamentul special poate fi folosit la cel mult două turnee diin categoria Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing) şi la două Grand Slam-uri.

Şi Simona Halep s-a numărat printre vocile care au susţinut că jucătoarele de top care şi-au întrerupt cariera pentru a deveni mame să beneficieze de o perioadă de graţie la revenirea în circuit.

"Când cineva dă naştere unui copil e mai mult decât sport, e ceva special în viaţă şi nu am nicio problemă să primească statutul de favorită la revenirea în turnee o jucătoare care pleacă de pe locul 1 mondial ca să nască", a precizat românca, potrivit DIGI SPORT.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.