Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov a comentat declarațiile președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko, despre Crimeea

vestidinrusia.ro
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, comentând cuvintele președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko, despre recunoașterea Crimeii, a declarat că peninsula, ca parte a Rusiei, face parte din Statul Unional cu Belarus, relatează RIA Novosti.

„Avem un acord privind Statul Unional cu Belarus; acesta este în vigoare din 1999. În conformitate cu prezentul acord, teritoriul Statului Unional este teritoriul Republicii Belarus și al Federației Ruse în conformitate cu legislația lor. Conform legislației noastre, Republica Crimeea este teritoriul Federației Ruse și face parte din Statul Unional, împreună cu prietenii noștri din Belarus”, le-a declarat Lavrov reporterilor.

Conform agenției citate, președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat luni că va „recunoaște Crimeea” atunci când „ultimul oligarh din Rusia va începe să furnizeze produse acolo”. În același timp, el a mai declarat că are „mâinile libere”, astfel încât este posibil să treacă peste Memorandumul de la Budapesta.

Ulterior, Secretarul de stat al Statului Unional Rusia-Belarus, Dmitri Mezențev, a declarat că se așteaptă ca realitățile actuale și viitoare să permită Minskului să ajungă la un format optim de interacțiune cu Crimeea.

Crimeea a devenit o regiune rusă după un referendum organizat acolo în martie 2014, în care 96,77% dintre alegătorii din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii din Sevastopol au votat pentru aderarea la Rusia. Ucraina consideră în continuare Crimeea propriul său teritoriu, ocupat temporar. Conducerea rusă a declarat în repetate rânduri că locuitorii din Crimeea au votat pentru reunificarea cu Rusia în mod democratic, în deplină conformitate cu dreptul internațional și Carta ONU. Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, problema Crimeei este, „închisă definitiv”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.