Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov, atac dur la adresa Occidentului: Este alergic la succesele politice ale Rusiei

lavrov

Succesele Rusiei în materie de politică internă şi externă provoacă alergie Occidentului, consideră ministrul de externe rus Serghei Lavrov, vorbind într-o întâlnire cu finaliştii concursului 'Liderii Rusiei', o competiţie deschisă pentru conducători din noua generaţie din Federaţia Rusă, relatează agenţia de presă RIA Novosti. Îndeosebi SUA percep într-un mod foarte dureros faptul că 'după multe secole de dominaţie pe arena internaţională trebuie să constate că nu mai pot să rezolve singure toate problemele şi să dicteze tuturor voinţa lor', a afirmat şeful diplomaţiei ruse, citat de agenţia de presă TASS. 'Relaţiile dintre Rusia şi Occident la ora actuală reprezintă o temă separată cu specificul său distinct', a spus Lavrov, conform Agerpres.

Rusia este dispusă la un dialog cu SUA şi nu doreşte confruntare, mai ales că ambele state sunt puteri nucleare şi poartă o responsabilitate specială pentru menţinerea stabilităţii strategice în lume, a afirmat ministrul rus de externe.

'Din păcate, nu observăm încă paşi importanţi de cealaltă parte', a adăugat el. Rusia şi SUA 'au canale de comunicare pe probleme de stabilitate strategică, dosarul nord-coreean, situaţia din Siria şi o serie de alte subiecte', a spus Lavrov, potrivit căruia 'Statele Unite prin aceste canale încearcă să demonstreze că poziţia lor cu privire la orice problemă existentă este singura corectă'.

În acest context, RIA Novosti aminteşte că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Moscova este pregătită pentru un dialog cu partenerii occidentali pe bază de egalitate. În acelaşi timp, preşedintele rus a subliniat că este inutil să se exercite presiuni împotriva Rusiei.

Rusia şi Occidentul traversează în prezent cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a rolului Moscovei în situaţia din Ucraina: anexarea peninsulei Crimeea şi sprijinul acordat rebelilor separatişti din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.