Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov, enervat de dorința Maiei Sandu de retragere a trupelor ruse din Transnistria: 'Este o cerere destul de iresponsabilă'

lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a considerat cererea Maiei Sandu drept iresponsabilă. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut retragerea armatei ruse din Transnistria.

"Este dificil să judecăm ce anume avea în vedere doamna Sandu atunci când a anunțat necesitatea retragerii forțelor de menținere a păcii ruse, dar faptul că acest lucru va ajuta cu greu la soluționare și cu greu putem accepta o astfel de cerere - destul de iresponsabil, sincer vorbind, este un fapt", a spus ministrul, informează Interfax.

Potrivit acestuia, Moscova a atras atenția asupra declarațiilor lui Sandu atât despre prioritatea direcției europene în dezvoltarea relațiilor externe ale republicii, cât și despre dorința de a menține relații bune cu Rusia.

"Cred că relațiile bune cu orice țară, inclusiv pentru noi, sunt importante, modul în care relațiile cu Rusia sunt considerate de noul președinte al Republicii Moldova, presupun luarea în considerare a intereselor reciproce, luând în considerare acordurile care au fost încheiate anterior", a spus Lavrov.

„Menținătorii păcii din Rusia, la fel ca soldații de menținere a păcii din Moldova și Ucraina, se află în zona de conflict în conformitate cu deciziile existente ale grupului 5+2, aprobate de OSCE și rezolvă în primul rând problema menținerii stabilității în această regiune, care este fundamental importantă", și-a amintit el.

El a adăugat că acești soldați de menținere a păcii au oprit faza fierbinte a conflictului transnistrean „și de atunci au asigurat păstrarea conflictului, deși înghețat, dar nu fatal în ceea ce privește moartea oamenilor și riscurile pe care ostilitățile le suportă întotdeauna”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.