Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Narîșkin: 'Acuzând Rusia de amestec în viitoarele alegeri pentru Congresul SUA, Biden caută justificare pentru un eventual eșec'

SVR
Serghei Narîşkin

Acuzând Rusia de amestec în viitoarele alegeri pentru Congresul SUA, ce se vor desfășura în 2022, președintele Statelor Unite, Joe Biden, încearcă să găsească o justificare pentru un eventual eșec al Partidului Democrat, a declarat șeful Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin, într-un interviu pentru canalul de YouTube ”Soloviov Live”, preluat de agenția TASS.

”Înțelegem de ce și ce scopuri urmărește președintele american când vorbește astfel. Partidul Democrat se pregătește pentru alegerile intermediare din 2022 și, evident, se simte o oarecare incertitudine iar democrații se pregătesc să caute argumente pentru situația în care, pentru Partidul Democrat și, implicit, pentru președintele Biden, alegerile nu vor avea un succes deplin”, a spus el.

Potrivit lui Narîșkin, ”este deja plictisitor” să auzi așa ceva. ”Este o monedă mult prea bătută”, a spus el. ”Țineți minte cum, la începutul anului 2018, Ministerul Justiției al SUA a sesizat instanța, acuzând două companii rusești și vreo zece persoane fizice, parcă, exact de amestec în alegeri. Iar la solicitarea avocaților părții ruse, judecătorul a fost nevoit să ceară de la Ministerul de Justiție al SUA dovezi concrete. Ministerul de Justiție a tăcut în această chestiune, deoarece dovezi nu erau; pur și simplu, ele nu există”.

TASS menționează că, la 27 iulie, președintele Joe Biden a presupus, într-un discurs pronunțat în fața conducerii și a personalului comunității de informații a SUA, că Rusia deja încearcă să se amestece în mersul alegerilor intermediare americane, care vor avea loc în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.