Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Șoigu a descins pe front, în Ucraina: discuție cu înalți oficiali militari

Serghei Șoigu

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a vizitat zona de război din Ucraina pentru a inspecta un post de comandă şi a se întâlni cu înalţi oficiali militari, a anunţat vineri armata rusă într-un comunicat, transmite AFP, informează Agerpres.

Lui Şoigu i s-a prezentat un raport privind situaţia actuală de pe front şi "a mulţumit comandanţilor şi militarilor (...) pentru acţiunile ofensive de succes" în zona Lîman, în estul Ucrainei, a transmis armata rusă, fără a preciza când a avut loc această deplasare. Pe imaginile televizate difuzate de Ministerul Apărării rus, Serghei Şoigu poate fi văzut, în uniformă militară, ascultând un raport prezentat de generalul Andrei Mordvicev, comandantul grupului militar Ţentr (Centru) în zona de operaţiuni rusă din Ucraina.

Ministrului rus i s-a prezentat şi un vehicul de luptă de infanterie suedez CV90, "unul dintre vehiculele blindate capturate în luptă" de forţele ruse de la armata ucraineană, potrivit Ministerului Apărării rus.

Context

Ultima deplasare a lui Şoigu în prima linie datează de la sfârşitul lunii iunie, când a fost prezentat inspectând forţele ruse în Ucraina, într-o înregistrare video difuzată de armata rusă, la câteva zile după rebeliunea eşuată a grupului paramilitar Wagner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.