Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Șoigu a făcut anunțul momentului: Rusia plănuieşte să reia producţia de tancuri T-80

Serghei Șoigu

Rusia plănuieşte să reia producţia de tancuri T-80, a anunţat canalul oficial de televiziune Zvezda, care este administrat de Ministerul Apărării Federaţiei Ruse, informează luni dpa.

Aleksandr Potapov, directorul companiei producătoare de tancuri Uralvagonzavod, a declarat că uzinei pe care o conduce i s-a trasat sarcina să reia producţia de tancuri T-80.

"Aceasta este sarcina sau cel puţin aceasta este sarcina pe care ne-a stabilit-o armata", a declarat Potapov într-un interviu pentru Zvezda, adăugând că uzina sa colaborează cu Ministerul rus al Industriei şi Comerţului asupra acestui plan.

Tancurile T-80 s-au dovedit extrem de utile în special în timpul "operaţiunii militare speciale" din Ucraina, a subliniat Zvezda, folosind terminologia Kremlinului pentru a desemna invazia rusă asupra ţării vecine.

Tancul T-80 a fost construit în timpul Uniunii Sovietice, începând cu 1976, dar în număr mult mai mic decât tancul T-72, care a fost dezvoltat înainte dar încă fabricat în paralel. În total, circa 10.000 de tancuri T-80 ar fi ieşit de pe linia de asamblare înainte ca producţia în serie să fie în linii mari suspendată în favoarea T-90.

Nu există alte detalii cu privire la posibila reluare a producţiei de tancuri T-80. Potrivit lui Potapov, există discuţii cu Ministerul Industriei pentru crearea unor noi facilităţi de producţie. Rusia a înregistrat pierderi grele în timpul invaziei sale în Ucraina, care durează deja de 18 luni, pierzând acolo peste 2.000 de tancuri, potrivit grupului de investigaţii Oryx.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.