Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Şoigu a inspectat trupele ruse și a ordonat intensificarea exerciţiilor rezerviștilor pe timp de noapte

ziaruldeiasi.ro
Serghei Șoigu

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a fost în inspecţie la rezerviştii mobilizaţi în unităţile Districtului Militar Vest care se pregătesc să participe la aşa-numita ''operaţiune militară rusă'' în Ucraina, transmite marţi EFE, potrivit Agerpres.

''Şeful entităţii militare ruse a acordat o atenţie specială pregătirii practice a cetăţenilor pentru îndeplinirea misiunilor ca parte a unităţilor care vor controla teritoriile eliberate în regiunile de ariergardă ale operaţiunii militare speciale'', a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat.

În cadrul inspecţiei, Şoigu a supravegheat exerciţiile de pregătire tactică şi de luptă ale rezerviştilor care vor fi mobilizaţi în unităţile de luptă ale armatei ruse.

Pe parcursul vizitei, Şoigu ''a ascultat raportul ministrului adjunct al apărării, general colonel Iunusbek Ievkurov, pe tema conţinutului şi particularităţilor programelor de pregătire militară a rezerviştilor în funcţie de specializările militare şi pe baza experienţei în cadrul operaţiunii militare speciale''.

Ulterior, ministrul apărării rus a cerut ca atenţia să fie concentrată pe calitatea pregătirii rezerviştilor care să fie făcută îndeosebi sub conducerea oficialilor cu experienţă de luptă în cadrul ''operaţiunii militare speciale'' din Ucraina.

''În plus, ministrul apărării rus a ordonat intensificarea exerciţiilor practice pe timp de noapte ale rezerviştilor'', se mai menţionează în comunicatul citat.

În septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a decretat o ''mobilizare parţială'' pentru a scoate campania militară rusă din Ucraina din situaţia dificilă în care se află, în contextul în care forţele ruse s-au văzut nevoite să se retragă şi au pierdut vaste teritorii pe care le ocupaseră în estul şi sudul Ucrainei, aminteşte EFE.

Potrivit Ministerului Apărării, vor fi mobilizaţi circa 300.000 de rezervişti, care reprezintă ceva mai mult de 1% din capacitatea totală de mobilizare în Rusia. Chemarea la arme, care a afectat deja mai bine de 200.000 de persoane, a provocat îngrijorare în rândul populaţiei ruse, a generat proteste care au fost reprimate de poliţie şi a declanşat un exod în masă către ţările vecine, între care Armenia, Georgia, Kazahstan şi Mongolia, mai scrie agenţia de presă spaniolă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.