Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sergiu Litvinenco îndeamnă cetățenii să-l întrebe pe Dodon de ce a încercat să-i lipsească de dreptul de a alege

stiri.md
Igor Dodon

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, îndeamnă cetățenii ca atunci când „Dodon și alții ca el” vor veni să le ceară votul să-i întrebe „de ce au vrut așa de tare să-i lipsească pe cetățeni de dreptul lor constituțional de a decide cine îi reprezintă în Parlament”.

„Cetățenii Republicii Moldova au obținut dreptul de a-și alege un nou Parlament grație faptului că PAS a fost consecvent în îndeplinirea promisiunii din campania prezidențială referitoare la declanșarea alegerilor anticipate. Acest lucru anterior l-au promis mai mulți, or, precum se știe, Parlamentul de legislatura a X-a (majoritatea din el) nu a mai reprezentat voința suveranului (a poporului), ci exclusiv a unor grupuri de interese. Între timp, unii s-au răzgândit și au tot încercat să blocheze alegerile. Doar pentru faptul că în viitorul Parlament exponenții acestor grupuri de interese s-ar putea să nu mai fie majoritari și, respectiv, s-ar putea să nu poată să promoveze prin proiecte de legi sau prin alte modalități interesele acestor grupuri de interese”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul PAS reamintește că în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, însuși Dodon a promis să declanșeze alegeri anticipate.

„De aceea, atunci când Dodon și alții ca el vor veni să ceară votul, aceștia trebuie întrebați obligatoriu de ce au vrut așa de tare să-i lipsească pe cetățeni de dreptul lor constituțional de a decide cine îi reprezintă în Parlament”, a mai scris Litvinenco.

Amintim că după ce Curtea Constituțională a constatat întrunirea circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului, majoritatea PSRM-Șor a încercat să blocheze declanșarea alegerilor anticipate. Deputații lui Dodon și Șor au încercat în mod ilegal să o demită pe președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, și să nu se conformeze hotărârii de dizolvarea a Legislativului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.