Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Parlament moldovenesc va avea doi vicepreședinți și 11 comisii permanente

stiri.md
Sergiu Litvinenco

Noul Parlament va avea doi vicepreședinți și 11 comisii permanente. Potrivit agenției INFOTAG, deputatul Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Sergiu Litvinenco, a anunțat acest lucru luni seara în cadrul unei emisiuni TV.

Potrivit lui, marți și miercuri, deputații majorității parlamentare vor purta consultări cu deputații altor formațiuni politice pentru a conveni asupra activității ulterioare a Parlamentului. El a dat asigurări că joi deputații vor alege un președinte al Parlamentului, vicepreședinții, componența Biroului permanent și va decide, de asemenea, cu privire la numărul comisiilor.

„Această pauză în sesiunea parlamentară era necesară. Nu am încălcat nimic, dimpotrivă - Parlamentul s-a adunat la prima sesiune după alegeri la fel de repede ca niciodată, două săptămâni mai târziu. Pauza a fost anunțată pentru a conveni asupra tuturor subiectelor. Acum nu vom avea întâlniri nocturne fără o agendă aprobată, fără să știm ce vom discuta”, a spus Litvinenco.

El a spus că majoritatea parlamentară va propune reducerea numărului de vicepreședinți ai Parlamentului până la doi – unul din partea PAS și unul din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

„Joi vom alege cu siguranță conducerea Parlamentului, Biroul permanent, comisiile parlamentare. Propunem ca noul Parlament să aibă doi vicepreședinți și 11 comisii. Trei dintre acestea vor fi conduse de reprezentanți ai opoziției”, a spus Litvinenco.

El nu exclude faptul că un reprezentant al Partidului „ȘOR” poate deveni președintele uneia dintre comisii. În același timp, deputatul a precizat că în fiecare comisie se va respecta proporția reprezentării partidelor în Parlament, astfel încât reprezentanții opoziției nu vor avea majoritate în comisii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.