Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seria de cărţi pentru copii Isadora Moon devine desen animat

https://harrietmuncaster.co.uk/
Isadora moon

Seria de cărţi pentru copii "Isadora Moon", creată de Harriet Muncaster şi tradusă de Curtea Veche Publishing, va fi transformată într-un serial animat, potrivit news.ro.

"Isadora Moon" a fost publicată în 34 de limbi, iar cele 5 cărţi apărute în România au creat un fenomen printre micii cititori prin grafica atractivă şi poveştile neobişnuite despre curaj şi prietenie.

Studioul de animaţie londonez Kelebek Media a anunţat achiziţionarea drepturilor pentru ecranizarea popularei serii de cărţi pentru copii. "Isadora Moon" devine astfel un desen animat pentru copii între 6-9 ani care va avea 52 de episoade şi pe care producătorii plănuiesc să îl scoată pe micile ecrane în 2022.

Harriet Muncaster a creat deja 13 cărţi cu acest personaj.

Stilul unic, un personaj cu care copiii se identifică uşor şi popularitatea seriei sunt câteva dintre motivele pentru care studioul a hotârăt să transforme cărţile într-un serial animat, spune Deborah Thorpe, CEO al Kelebek. "Copiilor le place seria fiindcă se regăsesc în Isadora şi în eforturile ei de a se integra şi de a se împăca cu sinele. Totodată rezonează cu părinţii, deoarece Isadora este un model demn de urmat, iar cărţile oferă exemplul pozitiv al unei familii caracterizată prin diversitate", spune Thorpe.

Pentru a se asigura că serialul va reda cu fidelitate cărţile, studioul va lucra îndeaproape cu Harriet Muncaster. În acest moment producătorii sunt în discuţii cu televiziunile care urmează să difuzeze serialul animat. Între timp se pregăteşte lansarea unui canal de YouTube dedicat Isadorei, după ce contul de Instagram al autoarei a început să îi atragă pe fanii fascinaţi de miniaturile Isadorei.

Curtea Veche Publishing a creat şi un site pentru micii fani ai Isadorei, unde ei îşi pot face testul pentru a vedea cât de mult seamănă cu Isadora - isadoramoon.ro.

Isadora Moon este specială pentru că este diferită. Mama ei este zână, iar tătăl ei este vampir, deci Isadora a moştenit câte un pic din fiecare. Iubeşte noaptea, liliecii şi culoarea neagră, dar îi place şi să se joace în natură, unde îşi foloseşte bagheta magică, şi este o mare iubitoare de tot ce este roz. Alături de Iepuraşul Roz, căruia îi dă viaţă prin magie, Isadora îi invită pe cei mici să o urmeze în aventurile sale în care se va întâlni cu vrăjitori, sirene, stafii, dragoni şi cine ştie câte alte personaje fantastice

Harriet Muncaster este autoarea şi ilustratoarea seriei care s-a vândut deja în peste 1,2 milioane de exemplare la nivel mondial. Muncaster a studiat arta la Norwich University College of Art şi s-a specializat apoi cu un master în ilustraţie de carte pentru copii, perioadă în care a fost laureată a premiului MacMillan pentru proiectul său de diplomă. Prima carte a sa - „I Am a Witch’s Cat” („Pisica unei vrăjitoare”) - a fost lansată în 2014 şi a primit premiul Blue Hen Book Award. Au urmat „Happy Halloween Witch’s Cat” („Un Halloween fericit cu Pisica Vrăjitoarei”) în 2015 şi „The Biggest Smallest Christmas Present” („Micul-mare cadou de Crăciun”) în 2016.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Fanii seriei "Isadora Moon" au creat deja un întreg univers în jurul cărţilor: îşi desenează propriile poveşti, îşi crează costume şi pun în scenă aventuri inspirate de Isadora. Această popularitate a încurajat-o pe Harriet Muncaster să dezvolte o nouă serie pentru copii de vârste de mai mari, pornind de la unul dintre personajele din cărţile cu Isadora - Mirabelle, verişoara acesteia. Şi în paralel autoarea a scris şi primul volum dintr-un serie complet diferită, numit „Victoria Stich: Bad and Glittering”, care se adresează copiilor de peste 9 ani şi care urmează să apară în Marea Britanie la începutul lunii septembrie.

Cărţile din colecţia Isadora Moon pot fi achiziţionate în limba română de pe site-ul curteaveche.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.