Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serialul israelian 'The Lesson', desemnat marele câştigător la Festivalul Canneseries 2022

twitter.com
canneseries

Producţia TV israeliană "The Lesson", o dramă societală care ilustrează tensiunile politice din această ţară, a câştigat miercuri premiul pentru cel mai bun serial în format lung şi premiul de interpretare la Festivalul Canneseries 2022 organizat în sud-estul Franţei, informează AFP.

După şase zile de proiecţii şi întâlniri profesionale, acest festival francez, ajuns la cea de-a cincea ediţie, a recompensat şi producţia belgiană "Hacked", care abordează tema hărţuirii cibernetice din mediul şcolar, desemnând-o câştigătoare la categoria "cel mai bun serial în format scurt".

Membrii juriului au premiat în acest an producţii foarte diferite, dovedind astfel, potrivit directorului artistic al festivalului, Albin Lewi, marea varietate a serialelor selecţionate, potrivit Agerpres.

"The Lesson", un veritabil "fenomen social" în Israel, potrivit declaraţiilor lui Albin Lewi, prezintă repercusiunile unei discuţii politice între un profesor şi o elevă a sa, purtată în contradictoriu şi care degenerează, într-o epocă în care reţelele de socializare şi dezinformarea exacerbează tensiunile din Orientul Mijlociu.

Maya Landsmann, care o interpretează pe protagonista serialului, a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare.

În 2018, un alt serial israelian, "When Heroes Fly", a fost recompensat cu marele premiu al acestui festival.

Emoţionanta comedie canadiană cu accente dramatice "Audrey est revenue", despre o femeie care iese din comă după 16 ani, a fost recompensată cu Marele Premiu Dior şi cu Premiul special de interpretare.

Serialul german SF "Souls", ce prezintă ciocnirea dintre mai multe linii temporale, a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, semnat de Alex Eslam, şi premiul pentru cea mai bună coloană sonoră.

Premiul liceenilor a fost atribuit serialului norvegian "Afterglow", apreciat de numeroşi spectatori ai festivalului Canneseries 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.