Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serie neagră pentru escadroane de elită ale aviaţiei militare americane

twitter.com
avion prabusit

Două avioane de luptă făcând acrobaţii din escadroane de elită ale aviaţiei militare s-au prăbuşit joi în accidente separate în Statele Unite, unul imediat după ce a survolat o ceremonie la care participa preşedintele Barack Obama, relatează AFP şi Reuters. 

Un F-16 al Thunderbirds, patrula de acrobaţie a US Force, s-a prăbuşit în Colorado (vestul SUA), la scurt timp după ce a survolat ceremonia de absolvire la Academia Forţelor Aeriene din Colorado Springs. 

Pilotul s-a catapultat şi este nevătămat, a declarat un responsabil al armatei aerului sub acoperirea anonimatului. 

Puţin mai târziu, un F/A 18 Hornet al Blue Angels, patrula acrobatică aeronavală, s-a prăbuşit la decolare pe aeroportul din Smyrna în Tennessee (centru), a anunţat un purtător de cuvânt al aviaţiei navale. 

Aparatul "a început un antrenament" după-amiază când s-a produs accidentul, a declarat acest purtător de cuvânt, locotenentul Clinton Beard. 

El nu a dorit să dea detalii cu privire la soarta pilotului, dar a precizat că o procedură de informare a rudelor era în curs. 

"Celelalte cinci avioane Blue Angels nu au fost implicate în accident şi au aterizat în siguranţă fără incidente la scurt timp după aceea", a spus el. 

Accidentul a avut loc la aproximativ patru kilometri de pistă. 

Potrivit presei locale din Tennessee, citată de Reuters, o persoană a fost ucisă în prăbuşirea avionului F/A-18 din escadrila marinei Blue Angels la Smyrna, la aproximativ 39 km sud-est de Nashville. 

Cauza accidentului nu a fost cunoscută imediat. Accidentul a avut loc în timp ce Blue Angels exersau pentru un spectacol aerian în weekend, a precizat presa locală.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.