Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Servicii SPECIALE la Marius Nasta: spitalul deschide o secție pentru recuperarea post-COVID

captura Digi 24
Beatrice Mahler

Un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19, cu 13 paturi, va fi deschis, luni, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

"Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID", a explicat Mahler, conform Agerpres.

Ea a adăugat că programele de reabilitare cresc calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică, dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizate ca urmare a insuficienţei prezente în formele severe şi critice de boală.

Tot, luni, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie. "Practic, de azi, Institutul de Pneumoftiziologie ' Marius Nasta' va avea 50 paturi COVID, opt paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie", a anunţat Beatrice Mahler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.