Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de evaluare ale DGASPC aveau în evidenţă un număr de 79.770 copii cu dizabilităţi la finele lunii septembrie 2021

observatorul.ro
copii cu dizabilitati handicap

Serviciile de evaluare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului aveau în evidenţă, la finele lunii septembrie 2021, un număr de 79.770 copii cu dizabilităţi, cu 2.768 copii (3,6%) mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020.

Conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie, cei mai mulţi, respectiv 46.737 erau încadraţi în grad de handicap grav. De asemenea, în evidenţe erau înregistraţi 1.965 copii încadraţi în grad de handicap uşor, 20.246 în grad de handicap mediu şi 10.822 copii în grad de handicap accentuat, potrivit Agerpres.ro.

Cei mai mulţi copii încadraţi în grad de handicap grav (20.065 copii) aveau între 7 şi 13 ani, iar cei mai puţini (3.260 copii) între 0 şi 2 ani. De altfel, la aproape toate gradele de handicap (cu excepţia celor cu handicap uşor), numărul cel mai mare de copii era din grupa de vârstă 7-13 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.