Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de informații ucrainene: Recruții ruși trimiși în Belarus, loviți de diverse boli din cauza condițiilor de cazare

TASS
soldati belarusi Belarus

Există un focar de boală în rândul recruților ruși din Belarus, ca urmare a nerespectării de către Rusia a cerințelor de sănătate publică, susține Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Serviciul de informații al apărării ucrainene a raportat că unități ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, care constau în principal din așa-numiți cetățeni mobilizați parțial, continuă să fie desfășurate pe teritoriul Belarusului. Principala lor sarcină este pregătirea depozitelor de echipamente și a locațiilor pentru trupele de ocupație.

„Între timp, "chmobiki" [o poreclă pentru bărbații înrolați în recenta mobilizare parțială din Rusia - n.r.] sunt forțați să trăiască în condiții improprii. În cea mai mare parte, ei locuiesc în corturi de campanie lipsite de condiții sanitare adecvate”, se arată în raport.

În prezent, există o epidemie pe scară largă de diverse boli în rândul acestor militari. Acestea sunt în principal boli respiratorii (bronșită, dureri de gât, pneumonie, crize de astm) și infecții gastrointestinale.

„În prezent, bolile sunt atât de răspândite încât medicii belaruși nu pot face față numărului lor. Ocupanții sunt nevoiți să trimită de urgență în Belarus medici militari și mobilizați din Federația Rusă.

În viitorul apropiat, o altă unitate de personal medical este așteptată să sosească la Baza de instruire 230 de arme combinate a Comandamentului Operațional de Vest al Forțelor Armate ale Republicii Belarus (Obuz-Lesnovsky). Prevalența bolilor de acolo este foarte strâns asociată cu nerespectarea cerințelor de bază pentru taberele militare de asigurare a igienei, a unei alimentații de calitate și a asistenței medicale”, precizează sursa citată.

Serviciile de informații au mai raportat că în Belarus cresc tensiunile între militarii celor două state. Numeroase situații de conflict apar din cauza atitudinii disprețuitoare a militarilor ruși față de belaruși.

„Poliția militară a Republicii Belarus nu poate reprima comportamentul inadecvat al rușilor. În special, rapoartele prezentate de ofițerii superiori ai Forțelor Armate ale Republicii Belarus pe baza plângerilor soldaților lor de rând indică expresii și comportamente denigratoare ale rușilor față de belaruși. În special, aceștia folosesc insulte bazate pe caracteristici etnice. Numărul unor astfel de incidente crește rapid, ceea ce duce la o escaladare necontrolată a tensiunilor în Belarus”, a raportat Direcția principală de informații a Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.