Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de internet și telefonie, întrerupte în Fârșia Gaza/ Ministrul iordanian de externe: Israelul a lansat invazia

harta fasia gaza

Serviciile de internet și telefonie au fost întrerupte în Fâșia Gaza sub bombardamentele intensificate, izolând în mare măsură cei 2,3 milioane de locuitori ai acestei zone de lumea exterioară și de ceilalți.

Explozii frecvente ale loviturilor aeriene au luminat cerul deasupra orașului Gaza după căderea nopții, când a avut loc pana de curent în serviciile de internet, telefonie mobilă și fixă, notează Times of Israel

Semiluna Roșie spune că a pierdut orice contact cu camera sa de operațiuni și cu echipele medicale. Aceasta spune că se teme că oamenii nu vor mai putea contacta serviciile de ambulanță. Alte grupuri de ajutorare spun că nu reușesc să contacteze personalul de pe teren.

Compania de telecomunicații din Palestina, Paltel, anunță "o întrerupere completă a tuturor serviciilor de comunicare și internet" din cauza bombardamentelor.

Ministrul de externe al Iordaniei: Israelul a lansat o invazie terestră în Fâșia Gaza

Ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi, susține că Israelul a "lansat un război terestru în Gaza".

Israelul nu a făcut nicio declarație în acest sens. IDF a declarat că își intensifică atacurile aeriene și că activitatea forțelor terestre se va extinde peste noapte.

Oficialii israelieni l-au comparat pe Safadi cu ministrul extremist al Securității Naționale, Itamar Ben Gvir, din cauza retoricii înflăcărate a diplomatului iordanian de top despre Israel.

Safadi a scris pe Twitter că rezultatul operațiunii militare a Israelului "va fi o catastrofă umanitară de proporții epice pentru anii care vor urma".

El face apel la comunitatea internațională să susțină o rezoluție iordaniană a Adunării Generale a ONU care cere o încetare imediată a focului, dar nu menționează Hamas.

"Milioane de oameni vor urmări fiecare vot. Istoria va judeca", spune Safadi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.