Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de securitate din Suedia avertizează în legătură cu o creştere a încercărilor de a influenţa alegerile legislative

Suedia

Serviciile de securitate suedeze Sapo au anunţat joi că au observat o creştere a încercărilor de a influenţa campania electorală pentru alegerile legislative, inclusiv prin intermediul unor conturi false în social media şi tentative de atacuri cibernetice împotriva partidelor politice şi a instituţiilor implicate în alegeri, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Cu toate că aceste activităţi s-au intensificat, ele nu reprezintă o ameninţare pentru rezultatul alegerilor, a precizat Sapo. 

Pe 9 septembrie, suedezii sunt chemaţi la vot pentru a-şi alege parlamentul naţional şi consiliile municipale. 

Sapo a afirmat că nu are în prezent dovezi că există puteri străine care sunt implicate în activităţi de acest gen. Însă precizează că au existat cazuri în care o putere străină a urmărit "să polarizeze şi să creeze diviziuni prezentând Suedia în mod negativ". 

Un exemplu a fost modul în care presa rusă a publicat numeroase fotografii şi articole despre autoturismele incendiate în vestul Suediei şi demonstraţiile din Stockholm pentru a ilustra "o Suedie în haos", afirmă Sapo, care a descris sistemul electoral suedez drept "robust", în care voturile sunt numărate manual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.