Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile militare de informații ale Estoniei: Ucraina nu a început contraofensiva

atlanticcouncil.org
razboi

În opinia serviciilor de informaţii din Estonia, Ucraina încă nu şi-a început propriu-zis contraofensiva, potrivit unei declaraţii făcute sâmbătă de colonelul Margo Grosberg, şeful Centrului de informaţii al Forţelor de apărare estoniene, citat de agenţia de presă locală ERR.ee, conform Agerpres.

Forţele ucrainene desfăşoară o etapă preliminară a unei operaţiuni ofensive, al cărei scop este identificarea punctelor slabe ale apărării ruse, a afirmat Grosberg.

"Evident, iniţiativa este în mâinile forţelor ucrainene, ceea ce înseamnă că ele însele aleg momentul, locul şi mijloacele prin care intenţionează să atace unităţile inamice, în măsura în care capabilităţile ofensive le permit", a spus înaltul responsabil militar estonian, care nu este de acord cu aprecierea că ofensiva ucraineană "ar stagna".

"Rusia a construit timp de nouă luni linii defensive...Conform unei cunoscute doctrine, partea aflată în atac are nevoie de un avantaj numeric de trei la unu în personal şi arme. Din păcate, ucrainenii nu au acum un asemenea avantaj. Raportul de forţe este în prezent de unu la unu. Prin urmare, pentru a nu-şi asuma riscuri inutile, ucrainenii abordează ofensiva mai metodic, mai atent şi mai cu calm, întrucât pentru ei atât resursele umane, cât şi cele tehnice sunt la preţul aurului", a explicat şeful serviciilor de informaţii militare din Estonia.

Prin urmare, consideră el, nu ar trebui să ne aşteptăm la o intensificare a ofensivei armatei ucrainene în următoarele zile, notează portalul ucrainean Liga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.