Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile militare estoniene: Rusia pregătește o nouă ofensivă

Time
ucraina contraofensiva

Șeful centrului de informații al Forțelor de Apărare Estoniene, Ants Kiviselg, a declarat că activarea trupelor rusești în districtele Avdiivka și Kupiansk indică pregătirea unei noi ofensive, conform Ukrainskaia Pravda.

Conform evaluării armatei estoniene, Rusia are în prezent obuze de artilerie pentru un an de ostilități active împotriva Ucrainei, iar activarea forțelor sale în regiunile Avdiivka din regiunea Donețk și Kupyansk din regiunea Harkov poate indica pregătirea unei noua ofensivă.

Principalele direcții pentru Rusia în Ucraina au devenit acum două secțiuni ale frontului - Avdiivka-Marinka și Kupiansk-Liman. Dacă vara s-au înregistrat 20-40 de atacuri pe zi, acum în medie sunt 76 de atacuri pe zi în aceste zone.

În serviciile de informații estoniene se crede că Rusia numește aceste acțiuni o apărare activă - mascând probabil actualele acțiuni ofensive eșuate - pentru a acoperi pregătirea unei noi ofensive.

„Trebuie să recunosc că acțiunile întreprinse de Federația Rusă în est și nord-est pot duce la faptul că, în săptămânile următoare, armata rusă va încerca să se bazeze pe succesul său, să trimită forțe suplimentare acolo și să intre în ofensivă în acest sens pe acea parte a frontului”, a spus Kiviselg.

Faptul că 350.000 de obuze de artilerie au fost livrate din Coreea de Nord Rusiei este încă un indiciu în favoarea teoriei. Potrivit șefului serviciilor de informații militare ale Estoniei, Rusia șu-a construit un stoc de patru milioane de obuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.