Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete americane spulberă elanul Kievului: SUA nu cred în capacitatea Ucrainei de a lansa o contraofensivă de succes (Financial Times)

ucraina armata

Documente secrete ale serviciilor secrete americane, analizate de publicația Financial Times (FT), sugerează că Washingtonul este pesimist în ceea ce privește capacitatea Kievului de a-și atinge obiectivele de contraofensivă, chiar dacă ajutorul militar Occidental continuă să ajungă în Ucraina.

Un document consultat de sursa citată a prezis că războiul din regiunea Donbas din estul țării va rămâne în „impas" pe tot parcursul anului 2023, potrivit serviciilor secrete din SUA.

Ucraina a lansat o mare campanie de recrutare în iarnă, iar de atunci au apărut în întreaga țară afișe care invită oamenii să se alăture forțelor armate, unităților de poliție și brigăzilor teritoriale. Mai multe noi unități de asalt sunt în curs de formare în cadrul Ministerului de Interne pentru a fi folosite în operațiuni ofensive. Guvernul se așteaptă ca aproximativ 40.000 de soldați să completeze rândurile lor.

Recrutarea în Ucraina decurge anevoios

Dar oficialii se tem că nu va fi suficient. De asemenea, guvernul a recrutat noi soldați și a aprobat la începutul acestei luni reguli care permit centrelor de recrutare să trimită documentele de chemare oriunde în țară. Anterior, acestea puteau fi înmânate doar bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani la adresele lor înregistrate, dar localizarea acestora s-a dovedit dificilă din cauza migrației interne pe scară largă, ca urmare a războiului.

Care e miza pentru Ucraina?

Miza pentru Ucraina în următoarele luni nu ar putea fi mai mare, au declarat pentru FT oficiali de rang înalt de la Kiev. Aceștia sunt îngrijorați că o contraofensivă care eșuează sau nu recuperează o mare parte din teritoriul ucrainean ar putea determina susținătorii occidentali să împingă Kievul să deschidă negocieri cu Moscova.

Andriy Sybiha, șeful adjunct al biroului președintelui Volodimir Zelenski, a declarat pentru FT într-un interviu acordat luna aceasta că nu există loc pentru greșeli. „Ne aflăm acum într-un moment decisiv", a spus el. "Trebuie să arătăm succese".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.