Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete britanice sunt SPERIATE de noua ARMÄ‚ a Rusiei: E greu de CONTRACARAT / VIDEO

putin

Tancul rusesc de ultimă generaţie 'Armata' este o inovaţie revoluţionară pe care, conform planurilor din prezent ale Ministerului britanic al Apărării, Marea Britanie nu va putea să o contracareze cu un produs comparabil cel puţin două decenii de acum înainte, relevă un raport al serviciilor secrete britanice, consultat de publicaţia The Telegraph.

'Fără nicio exagerare, Armata reprezintă în proiectarea tancurilor progresul cel mai revoluţionar din ultima jumătate de secol', se subliniază în document. Concret, tancul este inovator mai ales prin design-ul turelei, care face ca echipajul să fie mai puţin vulnerabil în timpul luptei. 'Pentru prima dată, o turelă automată şi digitalizată a fost montată pe un tanc greu. Şi este pentru prima dată când echipajul unui tanc este grupat într-o capsulă blindată în carena din faţă', nu în turelă, remarcă experţii militari britanici.

Citește și: Iubita unui celebru cântăreț român face VIDEOCHAT cu o prietenă / VIDEO

De asemenea, comparativ cu tancurile occidentale din aceeaşi categorie, 'Armata' este mai uşor şi mai rapid. Tancul are un nou tip de blindaj compozit, un element suplimentar de protecţie fiind înălţimea sa mai mică.

Din punctul de vedere al echipării, 'Armata' va fi dotat cu un sistem radar aflat în prezent pe avioanele de vânătoare ruseşti de ultimă generaţie, cu un tun cu cadenţă de tragere crescută, existând şi opţiunea montării unui sistem de rachete şi a unui tun de calibrul 150 mm, calibru superior tancurilor NATO.

Citește și: E VIRGINĂ la 30 de ani și și-a pus silicoane: Sora Iuliei de la Abracadabra / FOTO HOT

În ceea ce priveşte echipamentele defensive, noul tanc, prezentat în premieră anul trecut la parada de 1 Mai, este prevăzut cu un sistem de protecţie activă pentru interceptarea rachetelor antitanc, atât a celor ghidate cât a proiectilelor trase cu lansatoarele portabile.

După prezentarea caracteristicilor tancului rusesc, raportul de cinci pagini atrage atenţia că armata britanică s-a concentrat pe contracararea ameninţării reprezentate de dispozitivele explozive improvizate (IED) folosite în Irak şi Afganistan, fiind ignorat pericolul noilor tancuri. Prin urmare, experţii care au elaborat documentul sugerează guvernului de la Londra să reevalueze proiectul tancului 'Challenger 2', care ar urma să rămână în dotarea forţelor terestre britanice până în anul 2035.

Citește și: Cuplurile care ascultă muzică împreună au o viață sexuală mai bună

Raportul mai evidenţiază şi faptul că, pe platforma tancului 'Armata', complexul militar-industrial rus va realiza şase tipuri de vehicule blindate, printre care se numără o maşină de luptă pentru infanterie şi un sistem de artilerie autopropulsată. În acest context, autorii documentului pun la îndoială viabilitatea programului maşinii de luptă pentru infanterie 'Scout', pe care industria militară britanică o va produce începând de anul viitor.

Pe de altă parte, se atrage atenţia şi asupra superiorităţii numerice a tancurilor ruseşti, în condiţiile în care începând din anul 2018 vor fi produse câte 120 de tancuri 'Armata' pe an. De altfel, această superioritate există deja, armata rusă avânt în prezent în dotare circa 2.500 de tancuri, plus o rezervă de circa 12.500.

Citește și: EXPERIMENT A ieșit goală pe stradă, dar nimeni nu și-a dat seama: Cum e posibil / VIDEO

Cât despre tancurile aflate în dotarea statelor NATO, SUA dispun de 2.338 de exemplare M1 Abrams, Marea Britanie de 227 de tancuri Challenger, Germania are 410 tancuri Leopard 2 şi Franţa 200 de tancuri Leclerc.

Alte analize elaborare de experţi occidentali avertizează că, în cazul unei invazii, armata rusă ar avea nevoie de numai 60 de ore pentru a ocupa cu infanteria mecanizată cele trei state baltice, Lituania, Letonia şi Estonia.

Citește și: Ce și-a TATUAT o cunoscută afaceristă pe spate / FOTO

În opinia amiralului britanic Alan West, care se arată 'foarte îngrijorat' de reînarmarea Rusiei, în prezent economia acestei ţări seamănă cu o 'economie de război'. 'Ei (ruşii n.red) au PIB-ul Italiei, dar încearcă să cheltuie pentru apărare la fel de mult ca SUA. Ceea ce fac ei este greu de susţinut, iar atunci când ceva este greu de susţinut, orice se poate întâmpla', estimează amiralul britanic, informează agerpres.ro.

Citește și: PREMIERĂ MEDICALĂ: Au fost create ovule din alte celule

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.