Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete canadiene: Rusia planifică atacuri cibernetice împotriva NATO și a Uniunii Europene

Shutterstock
atac cibernetic

Un raport declasificat al Centrului pentru Securitatea Comunicațiilor - serviciul canadian de informații responsabil pentru informații electronice externe - arată că Rusia caută modalități de a lansa atacuri cibernetice împotriva țintelor din statele membre ale Uniunii Europene și NATO.

"Conform estimărilor noastre, Rusia dezvoltă aproape sigur capabilități cibernetice pentru a fi utilizate împotriva țintelor din UE și NATO, inclusiv Statele Unite și Canada", se arată în documentul consultat de Ukrinform. Se remarcă faptul că obiectivele Rusiei pot fi infrastructura critică în aceste țări.

În plus, Rusia "a intensificat spionajul cibernetic îndreptat împotriva statelor membre NATO ca răspuns la sprijinul Alianței pentru Ucraina. Estimăm că amploarea și gravitatea operațiunilor cibernetice legate de invazia rusă din Ucraina au fost aproape sigur mai mari și mai frecvente decât cele cunoscute din surse deschise", a declarat serviciul de informații.

Centrul pentru Securitatea Comunicațiilor a adăugat că "operațiunile cibernetice rusești au încercat să slăbească, să prevină, să distrugă și să discrediteze activitatea guvernului, trupelor și economiei ucrainene, să obțină controlul asupra infrastructurii critice și să reducă accesul publicului ucrainean la informații. Este foarte probabil ca grupurile cibernetice ruse susținute de stat să-și continue acțiunile în sprijinul obiectivelor militare strategice și tactice ale Rusiei în Ucraina", au conchis oficialii serviciilor de informații.

Centrul pentru Securitatea Comunicațiilor este serviciul canadian de informații responsabil pentru inteligența electronică externă. În urmă cu câțiva ani, a fost creat un departament special cu acesta, care se ocupă de apărarea cibernetică. Serviciul de securitate are mandatul de a efectua operațiuni cibernetice preventive concepute pentru a preveni dezafectarea sistemelor canadiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.