Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete dezvăluie de ce rușii fac prăpăd la centralele nucleare: Ucraina depozitează arme furnizate de Occident

Der Spiegel
zaporojie centrala nucleara

Serviciul de informaţii externe al Rusiei (SVR) a acuzat luni Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident la centralele sale nucleare, relatează Reuters, care precizează că nu poate verifica afirmaţia şi că Moscova nu a furnizat dovezi. SVR susţine într-un comunicat că lansatoarele de rachete HIMARS, sistemele de apărare antiaeriană şi muniţia de artilerie furnizate de SUA au fost transferate la centrala nucleară Rivne din nord-vestul Ucrainei.

"Forţele armate ucrainene depozitează arme şi muniţie furnizate de Occident pe teritoriul centralelor nucleare", se precizează în comunicat, care adaugă că un transport de arme spre centrala nucleară Rivne a avut loc în ultima săptămână din decembrie.

Centralele nucleare ale Ucrainei sunt în centrul atenţiei de la începutul conflictului. Forţele ruse au ocupat fosta centrală nucleară de la Cernobâl în mai puţin de 48 de ore după invazia trupelor şi au capturat de asemenea centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, la începutul războiului.

Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc de bombardarea centralei nucleare Zaporojie, iar Ucraina susţine că Rusia foloseşte acest complex ca un depozit de arme.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi-a exprimat îngrijorări grave în legătură cu atacurile din apropierea centralei, atrăgând atenţia asupra riscului unui dezastru atomic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.