Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile SECRETE din SUA trag un SEMNAL DE ALARMĂ: Ce pune Rusia la cale

sua rusia

Rusia reprezintă o ameninţare majoră pentru o întreagă serie de interese ale SUA din cauza "programului său cibernetic ofensiv extrem de avansat" şi a capacităţilor cibernetice sofisticate, au apreciat joi înalţi responsabili ai serviciilor americane de informaţii, transmit Reuters şi AFP.

"Rusia este un actor cibernetic complet care reprezintă o ameninţare majoră pentru infrastructura guvernamentală, militară, diplomatică, comercială şi de utilităţi a SUA", afirmă într-o declaraţie comună pregătită pentru audierea în Comisia pentru servicii armate a Senatului american James Clapper, directorul pentru Informaţii naţionale, Marcel Lettre, subsecretar de stat al apărării responsabil cu informaţiile şi Michael Rogers, directorul Agenţiei naţionale pentru securitate, titrează agerpres.ro.

Citește și: Kim Kardashian a revenit: Ce a publicat după luni bune de absență / VIDEO

Mai mult, potrivit acestora, responsabili ruşi de la cele mai înalte niveluri au fost în măsură să autorizeze sustragerea şi difuzarea de informaţii legate de alegerile din SUA. "Rusia foloseşte tehnici şi metode informatice pentru a încerca să influenţeze opinia publică din Europa şi din Eurasia", adaugă oficialii americani.

James Clapper, care coordonează cele 17 agenţii de spionaj americane, a menţionat pe de altă parte în cursul audierii că, deşi serviciile de informaţii şi experţii independenţi au remarcat "o anumită scădere a activităţii" chineze, China continuă să "desfăşoare cu succes" activităţi de spionaj cibernetic împotriva intereselor americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.