Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete germane, informaţii şocante: Preşedintele Chinei i-ar fi cerut şefului OMS să ascundă informaţii despre coronavirus

oms

Liderul chinez Xi Jinping a cerut directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, să ascundă informaţiile despre focarul de coronavirus din Wuhan (COVID-19), relatează serviciul german de informații BND, potrivit revistei Der Spiegel.

În timpul unei conversații din 21 ianuarie, Xi a cerut lui Tedros să nu anunțe că virusul poate fi transmis între oameni și să întârzie orice declaraţii despre o posibilă pandemie de coronavirus.

A durat până la sfârșitul lunii ianuarie ca OMS să declare că focarul de coronavirus trebuie să primească atenție internațională. Din cauza întârzierii Chinei, lumea a pierdut patru până la șase săptămâni pe care ar fi putut să le folosească pentru a combate mai bine răspândirea virusului, a concluzionat BND.

Institutul Robert Koch din Germania a mai susţinut că autorităţile din China nu au dezvăluit toate informațiile relevante de la începutul epidemiei.

Ca răspuns la relatările din mass-media germane, diplomații chinezi au spus că s-a întâmplat contrariul, argumentând că felul în care țara comunistă a gestionat de la început epidemia a oferit timp altor guverne să se pregătească, însă acestea au irosit răgazul primit.

Organizația Mondială a Sănătății a negat că a existat o convorbire telefonică între șeful statului Chinei și secretarul general al OMS pe 21 ianuarie. Un purtător de cuvânt al IMS a spus că cei doi nu au „vorbit niciodată prin telefon” despre pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.