Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete reacționează după ce AUR i-a acuzat că încercă să-i scoată din cursa electorală

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) vine cu precizări după ce AUR a acuzat că CEC și SIS ar încerca să-i scoată din cursa electorală.

"În calitate de instituție cu atribuții în domeniul asigurării securității naționale, Serviciul are în vizor evenimentele cu potențial de a genera riscuri la adresa securității, produsul analitic fiind remis beneficiarilor legali pentru a lua decizii în consecință.

În pofida oricăror insinuări, menționăm că SIS nu monitorizează partide politice, dar corectitudinea acțiunilor acestora în scopul identificării și excluderii oricărei imixtiuni și influențe externe asupra proceselor democratice din Republica Moldova.

Citește și AUR acuză serviciile de informații că vor să-i excludă din cursa electorală

Mai mult decât atât, acțiunile SIS nu se realizează în baza unor indicații, ci în strictă conformitate cu cadrul legal ce reglementeaza activitatea serviciului special.

Instituția, în repetate rânduri, a făcut declarații în cadrul cărora și-a reafirmat hotărârea de a-și menține echidistanța și neutralitatea în activitatea de zi cu zi și va rămâne concentrată pe îndeplinirea misiunilor în vederea asigurării securității naționale a Republicii Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate își reiterează apelul de a nu fi atras în zona disputelor cu substrat politic și își menține poziția de a nu comenta declarațiile actorilor politici, în special în plină campanie electorală", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.