Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ruse sunt responsabile pentru atacul cibernetic masiv care a afectat, anul trecut, peste 2.000 de site-uri din Georgia

securitate cibernetica

Atacul cibernetic masiv care a afectat, anul trecut, peste 2.000 de site-uri din Georgia a fost întreprins de Rusia, potrivit Georgiei, Marii Britanii şi Statelor Unite, informează BBC.

Guvernul britanic a transmis că GRU (serviciile secrete ruse) a fost în spatele „încercării de a submina suveranitatea Georgiei”. Ministrul de Externe, Dominic Raab, a descris situaţia drept „complet inacceptabilă”, potrivit News.ro.

Citește și: Registrul Comerţului a anunțat că s-a operaţionalizat registrul beneficiarilor reali ai companiilor din România

Ministerul rus de Externe a negat orice implicare, potrivit agenţiei de presă RIA.

Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a descoperit că GRU a fost „aproape sigur” în spatele atacurilor care au afectat pagini de internet inclusiv site-ul preşedinţiei Georgiei şi al televiziunii publice. NCSC a spus că atacul a fost primul important condus de GRU din 2017.

Citește și: Ionel Dancă dorește întoarcerea românilor în țară: 'Guvernul lucrează la o platformă online cu oferte de muncă pentru românii din diaspora'

Marea Britanie a spus că Rusia a căutat să „semene discordie şi să perturbeze vieţile georgienilor obişnuiţi”.

„Guvernul rus are o alegere clară de făcut: să continue acest model agresiv de comportament faţă de alte ţări sau să devină partener responsabil care respectă legea internaţională”, a spus Raab.

Citește și: Lucian Bode: 'Portul Tulcea va fi reabilitat și modernizat. Investiţia va costa peste 64 de milioane de lei'

Secretarul de stat american Mike Pompeo a condamnat, de asemenea, atacurile: „SUA cer Rusiei să pună capăt acestui comportament faţă de Georgia şi alte teritorii”.

În multe cazuri, conţinutul primelor pagini ale site-urilor a fost înlocuit cu o imagine a fostului preşedinte Mikheil Saakashvili şi cu textul „I'll be back” (Mă voi întoarce, n.r.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.